Taylor Momsen over verslaving

Ik beloofde jullie een interview met een superster… Vorige week sprak ik Taylor Momsen over haar pijn: verslaving. Grote kans dat je haar kent van haar rol als Jenny in Gossip Girl maar tegenwoordig vooral haar rockband The Pretty Reckless. Ze is grappig, sympathiek en toen ik haar vertelde over De Pijnjournalist, wilde ze graag ingaan op verslaving. Maar haar boodschap is ook ontzettend belangrijk.

Interview gepubliceerd op Instagram op 08-03-2021

“Middelengebruik is een gevaarlijke valkuil waar je helaas makkelijk intuimelt. Ik heb er ontzettend mee geworsteld, mijn dieptepunt op dat vlak bereikt en het is niet leuk. Het komt veel voor dat mensen verslaafd raken, maar ze verbergen het vaak omdat ze zich schamen. Er is niet één schuldige aan te wijzen. Veel verschillende factoren leiden naar een situatie die heel snel van kwaad naar erger kan gaan. Zelfs als je niet slecht in je vel zit, is het makkelijk om verslaafd te raken. Het is ontzettend gecompliceerd en elk verhaal is verschillend, elke verslaving verloopt anders. Zelfs als mensen verslaafd zijn aan hetzelfde middel of zich in een soortgelijke situatie bevinden – het is ontzettend persoonlijk.

Tegelijkertijd is er een soort community waardoor je weet dat je niet alleen bent. Dat is de eerste stap: je realiseren dat je niet alleen bent. Er zijn zoveel mensen in de wereld die hier elke dag mee worstelen. Wanneer je middenin een verslaving zit, voelt het alsof je de enige bent die zich zo voelt, maar dat is niet zo. Daarom is het zo belangrijk om een support system te hebben.

Een open gesprek over verslaving is ook ontzettend belangrijk. Ik kijk er een beetje hetzelfde naar als naar mentale gezondheid: het zou geen taboe moeten zijn, mensen zouden niet bang moeten zijn om erover te praten. Want hoe meer we dat doen, hoe meer ruimte er ontstaat voor de juiste hulp. Mensen zullen zich dan niet meer zo geïsoleerd en alleen voelen.

Bedankt voor je open- en eerlijkheid. Ik wens je het allerbeste op je weg naar herstel! Geloof me, ik begrijp het, ik snap het helemaal. Het is een dagelijkse worsteling die nooit volledig zal verdwijnen. Maar je kunt je verslaving overwinnen!”

– Taylor Momsen, De Pijnjournalist, 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...